Partnerem merytorycznym serwisu jest: logo-pracuj
CV – podobnie jak papier, na którym jeszcze niedawno było pisane – zniesie wiele, żeby nie powiedzieć wszystko. Rozległe doświadczenie, kierunkowe wykształcenie, adekwatne do stanowiska kompetencje. Z pozoru rekruterowi może się wydawać, że oto trafił na profil kandydata idealnego…
Rekrutacja zdalna to wyzwanie dla obu stron. Nie tylko rekruter musi dopasować się do dynamicznej sytuacji. Dla kandydata jest to podwójny stres, dlatego warto w natłoku obowiązków utrzymywać kontakt i troszczyć się o potrzeby potencjalnych pracowników.
Szlafrokowy dress code, chaotyczne obdzwanianie kandydatów, bałagan w notatkach i słabszy kontakt z zespołem. Czy to codzienność rekrutera, który pracuje zdalnie? Taki scenariusz staje się tym bardziej prawdopodobny, im dłużej trwa izolacja. Dlatego już na początku warto ustalić kluczowe zasady, których będziemy się trzymać.
Zamiast spotkań w firmie – wideo rozmowy. Zmieniła się forma, ale niezmienne pozostały: potrzeba budowania marki pracodawcy i dbania o wrażenia kandydatów. W prowadzeniu rekrutacji zdalnej dużą rolę odgrywają nowoczesne narzędzia. Poznaj ich funkcjonalności!
Kwarantanna i praca zdalna zmieniły bieg wydarzeń w wielu organizacjach. Procesy rekrutacyjne nabrały innego tempa. Nie oznacza to jednak, że komunikacja z kandydatami może po prostu zostać zawieszona. Co zrobić, by zadbać o dobre relacje i utrzymać latami wypracowywany wizerunek firmy jako pracodawcy? 
Jeśli chcesz otrzymywać mailem od Grupy Pracuj informacje marketingowe o usługach, wydarzeniach, w szczególności oferty handlowe, ebooki i inne materiały edukacyjne, newslettery, podaj swój adres e-mail. Wpisując swój adres e-mail i klikając w przycisk „Zapisz się", zgadzasz się na otrzymywanie mailem takich informacji. infoIcon
Administratorem Twoich danych osobowych jest Grupa Pracuj sp. z o.o., ul. Prosta 68, 00-838 Warszawa, adres e-mail: [email protected]. Wszystkie informacje odnośnie przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.